Skip to content
28.2.2021

JaRes jäsenlippalakit ovat saapuneet

Janakkalan Reserviläisten jäsenlippalakit ovat saapuneet!
Hinta 15 €/kpl ja kysellä voi kerhomestarilta.
Alla lippalakin tunnuksesta kertoo Juhani Heinemaa.
Tuon siluettina esitetyn ilveksenpään on suunnitellut 1941-1942 Ilmari Tapiovaara. Hän oli eräs tuon veljessarjan taiteilijoista, vaikka virallisesti arkkitehti olikin. Muistelen, että tuo tunnus tuli meille ajankohtaiseksi, kun aloimme hommata omaa lippalakkia ensi kerran yhdistyksellemme 1980-luvulla. Ajankohta on välillä 1983-1987, sillä silloin oli Panssariprikaatin komentajana eversti Kalevi Tarvainen. Laitoin komentajalle anomuksen, jossa tiedustelin häneltä, että voisimmeko Janakkalan Aliupseeriyhdistyksessä käyttää tuota 5.D:n sota-aikaista rintamatunnusta, koska suurin osa Janakkalan pojista taisteli tuon diviisionan tunnuksen alla jatkosodassa. Lisäksi haluaisimme viedä toiminnassamme arvokasta perinnettä eteenpäin tuon tunnuksen muodossa.
Muutaman päivän perästä prikaatin komentotoimistosta soitettiin minulle ja ilmoitettiin, että eversti Tarvainen on hyväksynyt anomuksemme.
Mutta, koska suunnittelija ei ollut laittanut ilvekselle kieltä, joka kaikilla pedoilla tulee olla, ainakin heraldisessa taiteessa, niin lisäsin kielen tuolle pedolle.